Templates by BIGtheme NET

האוצרות החשובים ביותר של הכנסייה ומוזיאון השוקולד בברוז'

בלגיה ברוז קדושה

בנוסף להרבה בירה ושוקולד, ברוז' מלאה בכנסיות. לפחות שתיים מהן חובה לבקר אם הגעתם לעיר מכיוון שבכלל אחת מהן נמצאים האוצרות החשובים ביותר של הכנסייה שעליהם אני אספר עוד מעט.
היום בתוכנית – בקצרה על 2 כנסיות מיוחדות וביקור במוזיאון השוקולד שבו תגלו כמה פולי קקאו היו הופכים אתכם לעשירי העיר.

הכנסייה המפורסמת ביותר בברוז', זוהי "כנסיית גבירתנו" שבנוייה בסגנון גותי. בגלל המגדל הגבוה שלה, אפשר לראות אותה כמעט מכל מקום בעיר:
כנסיית גבירתנו הגותית

המגדל מתנשא לגובה של 122.3 מטר והוא המבנה הגבוה ביותר בברוז', ומגדל הלבנים השני בגובהו בעולם. בלילה מדליקים את האורות שמאירים את המגדל:
כנסיית גבירתנו בלילה

סביב הכנסייה יש פארק מטופח עם ירק, תעלות וגשרים:
Onze-Lieve-Vrouwekerk

פארק סביב כנסיית גבירתנו בבלגיה

לפני שתיכנסו פנימה, כדאי לבקר בחצרות הפנימיים. בדרך כלל אין שם תיירים, אבל המקומות משרים אווירה מאוד מיוחדת. הייתי אומר "אווירה כנסייתית":
חצר בכנסיית גבירתנו

צלב מתכת מחוץ לכנסייה

בפנים המראה דומה לרוב הכנסיות באירופה:
בתוך כנסיית גבירתנו

פסלים בתוך הכנסייה

מאחורי המזבח הראשי נמצאים קברים של דוכס שארל הראשון ובתו, מרי. פסלי הברונזה מציגים את הדוכס ואת הבת שלו בגודל מלא:
קבר של דוכס שארל הראשון

הסיבה החשובה שבגללה כדאי לבקר בכנסייה הזו, הוא פסלו של מיכלאנג'לו "המדונה והילד" שפוסל בסביבות שנת 1504. זהו הפסל היחיד שעזב את איטליה כאשר מיכלאנג'לו עוד היה בחיים. עד היום הוא בין הפסלים היחידים של האמן שנמצאים מחוץ לאיטליה.

על מנת לשמור על היצירה, הפסל נמצא באזור מיוחד שהכניסה אליו בתשלום והאורות שם מעומעמים. למרות שאסור לצלם במקום, רוב התיירים מוציאים מצלמות בלי להתבייש וגם אני החלטתי לעשות כמה תמונות של הפסל המיוחד הזה:

פסל המדונה והילד בכנסיית גבירתנו

הוא לא כזה גדול כמו שאפשר לחשוב בהתחלה:
המדונה והילד מיכאלנגלו

על אחד מקירות הכנסייה היה תלוי הדף הזה שמצד אחד מעורר מחשבות עמוקות על דברים פשוטים ויום-יומיים, ומצד שני יש בו כמה ביטויים שלא הייתי מצפה לפגוש על דף בכנסייה. תקדישו דקה כדי לקרוא אותו:
חוכמת הכנסייה - המתנה

הכנסייה המיוחד השנייה בברוז', זוהי בזיליקת הדם הקדוש. דרך אגב, היא נמצאת בדיוק בצידה השני של היטרה שבה שוכנת חנות הבירה 2be שעליה סיפרתי בפעם שעברה. הכנסייה בנוייה משני מפלסים (למעשה שני מבנים) – אחד בסגנון רומנטי והשני בסגנון גותי.

הכנסייה נבנתה במאה ה-12 ובהתחלה היה קצת קשה למוצוא אותה, מכיוון שאין לה בניין מפואר והכניסה אליה נמצאת בפינה נידחת של כיכר Burg. בתמונה אפשר לראות אותה בחיבור שבצד ימין בין שני הבניינים:
כנסיית הדם הקדוש בברוז

הדבר הראשון שנתפס בהעין ברגע שמתקרבים אל הכניסה לכנסייה, אלו הפסלים על קירות הבניין. מה שהופך את הכנסייה הזו למיוחדת, זה שנמצא בה בקבוקון עם מה שאמור להיות טיפות מדמו של ישו שהובאו על ידי אציל שחזר ממסעות הצלב בארץ ישראל. לצערי לא הצלחתי לצלם את הבקבוקון, אבל מעבר לזה, לא היה משהו מיוחד נוסף לראות בתוך הכנסייה הזו.
פסלים בכניסה לכנסיית הדם הקדוש

על הרבה בניינים בעיר ראיתי פסלים של קדושים מותקנים בתוך גומחה בקיר של הבניין. האם מישהו יודע מאיפה הגיע המנהג הזה ומה הוא מסמל?
רחוב בברוז פסל

פסל בפינת בניין

קדוש על קיר של בניין

כדי לעבור למשהו קצת יותר משמח מכנסיות, בואו נראה את מוזיאון השוקולד של ברוז'.
בניגוד למוזיאון השוקולד בבריסל שהיה עלוב למדי, המוזיאון בברוז' הוא מדליק ביותר ואסור בשום פנים ואופן לפספס אותו.

המוזיאון נפתח בשנת 2004 והוא מתפרש על פני 3 קומות, כאשר כל קומה מספרת את סיפורו של שוקולד מזווית אחרת ומתקופות שונות – החל מהמאיה והאצטקים ועד היום.
מושיאון השוקולד ברוז

שלט שמסביר את מקור השם "קקאו":
מקור השם קקאו

בעת העתיקה השוקולד שימש גם כתרופה, גם כסם ממריץ וגם כמאכל או משקה אצולה (פשוטי העם לא יכלו לצרוך אותו). נכתבו ספרים רבים עליו ומתכונים שונים להכנתו:
ספרים על שוקולד

בעבר היו מגוון עצום של כלים לצריכה שוקולד. הכלים השתנו מתקופה לתקופה. כלים לכתישה של פולי קקאו:
כותש שוקולד

כוס לשתיית משקה שוקולד:
כוס לשוקולד במוזיאון

מקלות לטבילה בשוקולד:
מקלות שוקולד

אלה הפירות (קקאו) כפי שהם צומחים על העצים, שמהם מכינים את השוקולד שאנחנו אוכלים:
פרי הקקאו

פולי הקקאו שממנו הכינו מוצרי שוקולד, היו העל ערך רב ושימשו כמטבע. אתם יכולים לראות תמורת כמה פולי קקאו היה אפשר לקנות ארנב, פלפל, ביצה, עגבניה או כלי עבודה:
פולי קקאו כמטבע

מפולי הקקאו מפיקים שני תוצרים: אבקת קקאו וחמאת קקאו. האבקה נותנת את הטעם המריר והצבע החום-כהה שאנחנו מכירים והחמאה (שהיא למעשה שמן) שיוצאת בצבע חיוור, היא בעלת טעם של שמן. החיבור שלהם מאפשר ליצור את טבליות השוקולד שאנחנו מכירים. כאשר מייצרים שוקולד למאכל, תמיד מוסיפים אליו סוכר וחומרי טעם נוספים מכיוון שהתוצר המקורי (אבקת הקקאו) אינו מתוק כלל אלא מר מאוד.

קיימים 3 סוגי שוקולד – שחור, לבן וחלב. ההבדל ביניהם הוא ההרכב שאתם יכולים לראות בתמונה הבאה:
הרכב של שוקולד חלב, מריר, לבן

בחדר נפרד במוזיאון, עמדו פסלים של אנשים משוקולד בגודל טבעי:
פסלים משוקולד במוזיאון

מוזיאון השוקולד בברוז

וגם היו כמה פסלים קטנים משוקולד לבן וקרמל:
פסלים משוקולד לבן

בסוף הסיור במוזיאון אתם תקבלו מופע שלם שבו יראו לכם כייצד מייצרים סוכריות שוקולד מ-0, ויתנו לכם לטעום את מה שיווצר במקום:
choco-story


הירשם לקבלת עדכונים על תמונות חדשות באתר:

להשאיר תגובה:

אודות יגאל שטארק

להשאיר תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם. השדות הנחוצים סומנו *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>