זיגמונד פרויד, אבי הפסיכואנליזה, היה יהודי וחי את מרבית חייו בוינה, באוסטריה. בשנת 1938 בצל איומי היטלר על היהודים וסיפוחה של אוסטריה לרייך השלישי, ברח פרויד עם משפחתו מאוסטריה ללונדון. דירתו בוינה הפכה למוזיאון ותודות לביתו אנה שתרמה את הרהיטים המקוריים למוזיאון, אנו יכולים לראות אותם היום.
פרויד חי בקומה השנייה ולמוזיאון צריך לעלות במדרגות המשותפות של הבניין. למרות גילו הרב, הבניין מתוחזק בצורה יוצאת מן הכלל (כמו רבו הבניינים העתיקים בעיר) והאנשים שגרים בו נאלצים לחיות לצד מוזיאון פעיל וקבוצות מבקרים שמגיעים אליו מדי יום:
כבר בחדר המדרגות של הבניין אנחנו נתקלים בציטוטים מכתביו של פרויד על הקירות:
דירתו של פרויד היתה מחולקת לשני חלקים – החלק בו גרה המשפחה, והחלק בו פרויד עבד, קיבל מטופלים וקיים את מפגשי "אגודת יום רביעי" – קבוצת חברים שהתאספה כדי לדון בתיאוריות של פרויד.
בכניסה, מאחורי חלון זכוכית נמצאים חפציו האישיים – מקל הליכה, כובעים, קולב ומזוודות:
בחדר הזה התקיימו הפגישות של "החברה הפסיכולוגית של יום רביעי" – קבוצה שייסד פרויד סביב רעיונותיו. בקוצה זו התארחו אישים שמאוחר יותר הפכו לדמויות חשובות בעולם הפסיכולוגיה. אחד מהם היה קארל יונג.
באחד החדרים אנו יכולים לראות את הספה המפורסמת של פרויד. היא לא נראית כרהיט נוח במיוחד. דרך אגב בדירתו בלונדון יש כבר ספה הרבה יותר נוחה.
מדירתו שומרו ללא שינויים כלל. אפילו על דלת הכניסה השאירו את המנעולים הישנים ומוטות המתכת שהיו אמורים לחזק את הדלתות לפני 100 שנה:
חדרי דירתו הפכו לחדרי מוזיאון, שמגוללים את סיפור חייו של פרויד. על הקירות נמצאות תמונות של משפחתו:
על המדפים מתחת לתמונות נמצא מגוון ענק של מכתבים, עבודות מקור שהוא כתב, ותעודות שקיבל. שימו לב בחלק השמאלי התחתון של התמונה נמצאים פריטיו האישיים של פרויד – המשקפיים של והעט שנהג לרשום בו:
פרויד קיבל תעודות הוכרה מהדרגים הגבוהים ביותר באירופה ואפילו מהקיסר פרנץ יוזף עצמו:
תעודת הפרופסור של פרויד:
פרט לפרויד, בוינה חיו הרבה מאוד אנשים מפורסמים ששמם מלווה אותנו עד היום. אחד מהם היה וולפגאנג אמדאוס מוצרט. גם דירתו האחרונה בעיר הפכה למוזיאון. לצערי לא ניתן היה לצלם בתוך הדירה עצמה, לכן אני מביא בפניכם את התמונה של הבניין בו נמצאת הדירה. שימו לב לקפה פיגארו בקומה הראשונה.
הירשם לקבלת עדכונים על תמונות חדשות באתר: |
להשאיר תגובה: