בשבוע שעבר ביקרתי בפסטיבל החדשנות הראשון מסוגו בישראל, בראשון לציון, ובו הוצגו מעל 300 חידושים טכנולוגיים שהגיחו לעולם בתקופה האחרונה. במרכז הפסטיבל עמדו מספר חברות שמייצרות רובוטים מתקדמים דמוי אדם, וביניהם גם כאלו שיכולים להחליף את האדם בתפקידים כמו פקידת קבלה, מטפלת ואף מורה.
בתמונות הבאות תראו את המיצגים המרכזיים בתערוכה וכמה סרטונים שצילמתי במקום.
אחת הדמויות המרכזיות בפסטיבל היתה הרובוטית SAYA שנוצרה במעבדות KOBA LAB של ד"ר הירושי קובאיאשי מאוניברסיטת טוקיו ביפן. הרובוטית יודעת לשוחח עם אנשים, להציג הבעות פנים, ולהפגין יכולות חשיבה מתקדמות. כל אחד היה יכול לגשת למיקרופון (אחרי עמידה בתור של כמה דקות) ולדבר עם הרובוטית:
במתחם סמוך הוצגו רובוטים שמאוד הזכירו לי את R2-D2 ממלחמת הכוכבים (שכנראה שימש השראה ליוצרים). בעזרת שלט רחוק ניתן היה לשלוט ברובוט, שבתורו היה מצויד במצלמה וחיישנים:
הקהל היה מכל הגילאים. היד בתמונה מסתכל לא על הרובוט הצהוב, אלא על רובוט הרבה פחות מעניין (לפי דעתי האישית), אבל לפחות היה לו פרצוף מצוייר. אתם תראו אותו אחרי התמונה הזו:
הרובוט שכל כך עניין את הילד מהתמונה הקודמת:
גם לרובוטים יש את הרופאים שלהם:
את הרובוטים מהסוג הזה מכיר כל אחד שאוהב לבלות שעות רבות בבריכה:
אם יש לכם בריכה בבית, אני מניח שתרצו את אחד הדגמים המתקדמים של הרובוט הזה, כדי לנקות אותה:
תודות לרובוטים, כל ילד יכול להיום להכפיל ולשלש את כוחו בעזרת חליפה מיוחדת שתוסיף כוח לשרירים שלו:
רוצה להביא ארגז קולה לחבר'ה או לעזור להורים להעלות את שקי הקניות הביתה בגיחה אחת? קלי קלות:
אחד הדברים שהכי הדליק אותי, היה מסוק ה- AR Drone של חברת Parrot. רבים מכירים את האוזניות שהיא מייצרת עבור טלפונים סלולריים, אבל המנכ"ל שלה החליט שהוא רוצה לייצר גם צעצוע לבוגרים – מסוק שנשלט מה-IPad או ממכשיר Android:
המסוק הזה שמזכיר צלחת מעופפת, בנוי מחומר קל (יכול להיות שזה קלקר או דמוי קלקר כלשהו) ויש לו מצלמה כדי שתוכלו לראות על מסך הטלפון או הטאבלט שלכם את מה שהיא מצלמת בזמן התעופה:
הוא משתמש ב-4 מנועים שנותנים לו יציבות בלתי רגילה ושליטה מאוד נוחה:
בסרטון הבא תוכלו לראות אותו בפעולה. מצטער על האיכות, צולם עם הטלפון שלי:
במתחם הזה הציגו דגם של טכנולוגיה עתידנית, שכבר הוכחה מדעית (כך נאמר במתחם), אך כרגע יישומה בפועל עוד לא הושלם. הטכנולוגיה יודעת "לסרוק" את הגלים שפולט גוף האדם ולזהות את הצבע (אורכי הגל) שחסר לגוף שלו כדי לתפקד בצורה תקינה. לאחר הזיהוי "המכונה" מקרינה את הצבע הדרוש לגוף כדי להשלים את הצבע(אורכי הגל) שחסרים לגוף וכך עוזרת לו להירפא ממחלות.
כל מה שצריך לעשות כדי להתחיל בתהליך הריפוי, הוא להיכנס מתחת לאחד השרוולים, להמתאין שם מספיק זמן ולתת לטכנולוגיה לעשות את שלה ולמלא אותך בצבע שחסר לך:
הרובוטים הבאים משכו את הקהל הגדול ביותר. אלו הם רובוטים בשם Nao של חבר Aldebaran הצרפתית, שיודעים לדבר, לזול כמו בני אדם, לזהות פנים וחפצים, להגיב בצורה "אנושית", לרקוד ואפילו לשחק כדורגל:
בסרטון הבא (סרטון הדגמה רשמי של החברה) תוכלו לראות כמה מהתכונות שלהם:
למרות שהמדפסת הזו מזכירה מדפסת לייזר רגילה, היא שונה בתכלית מכל מה שרובנו מכירים מעולם ההדפסה. זוהי מדפסת 3D. היא יודעת להדפיס צורות תלת מימדיות:
הנה דוגמא לכמה צורות שהמדפסת הכינה. את הצורה שתודפס אפשר לתכנן בתוכנת סרטוט או לסרוק בעזרת סורק תלת מימדי ואז לשכפל. חומר הגלם הוא אבקה מיוחדת שבתהליך ההדפסה הופכת לחומר שמזכיר מאוד פלסטיק קשיח. כפי שאתם יכולים לראות אפשר להדפיס כמעט כל פריט ברזולוציה גבוהה מאוד:
על במה לרגלי עיריית ראשל"צ, נערכה תחרות רובוטים של ארגון FIRST (ארגון לנוער בגילאי 6-18 שמעודד עיסוק במדע וטכנולוגיה):
כל קבוצה הייתה צריכה לבנות לקראת התחרות את הרובוט שלה:
חלק מההרכבות נעשו ממש על הבמה וכל קבוצה תפעלה רובוטים מסובכים שבנתה:
בפסטיבל היו עוד מספר מייצגים מעניינים. האוניברסיטאות והמכללות בארץ שעוסקות בנושא הרובוטיקה הציגו את הפיתוחים שלהם:
על בניין העירייה הוקרן מייצג מרשים בטכנולוגיית 4D Mapping:
בסרטון תוכלו לראות את המיצג. לצערי הוידאו בקושי מעביר את התחושה שנוצרת כאשר רואים זאת במציאות. שוב מצטער על האיכות, צולם עם הטלפון:
הירשם לקבלת עדכונים על תמונות חדשות באתר: |
להשאיר תגובה: